Actiepagina

SUP-sponsor-tocht Myanmar

Voor aangemelde deelnemers – Zondag 29 augustus – vertrek om 10.00 uur – Park Groenhoven – Oud Zuilen

De nood in Myanmar is groot, heel groot. De staatsgreep op 1 februari dit jaar, de CORONA pandemie en overstromingen veroorzaken leed op leed. Veel mensen zijn op de vlucht en er is gebrek aan voedsel, schoon drinkwater, medicijnen en shelters voor te tenten.

No Yellow Beans Day organiseert een SUP-sponsor-tocht met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp.

Sponsor de suppers en steun door jouw bijdrage de mensen in Myanmar!

Door de verdubbelingsactie wordt iedere euro die jij doneert verdubbeld! * Deze actie wordt mogelijk gemaakt door een trouwe donor die NYBD een warm hart toedraagt.

* Tot een bedrag van €5000

Doneren kan via de betaallink

Staatsgreep februari 2021
Onder erbarmelijke omstandigheden zijn veel mensen op de vlucht in eigen land.

Meer informatie over de SUP-sponsor-tocht

Op 29 augustus organiseert No Yellow Beans Day een SUP-sponsor-tocht.

De tocht gaat van Oud Zuilen, naar Utrecht en weer terug. In totaal 16 kilometer. Een flinke uitdaging, maar niets in vergelijking tot wat de mensen in Myanmar dagelijks moeten doorstaan.

De start is op 29 augustus om 10.00 uur in Park Groenhoven. Hier verwachten we eind van de middag weer terug te komen. De opbrengst van de tocht zal dan bekend worden gemaakt.

Het SUP-team

De meeste deelnemers komen uit Oud Zuilen, geënthousiasmeerd door hun buurvrouw Marieke die No Yellow Beans Day in 2009 begonnen is. Ook suppen Tamla en Leonie mee. Tamla komt uit Myanmar en zijn vrouw Leonie is een bekende van Marieke. In 2009 woonden zij samen in grensstad Mae Sot. Iedere supper probeert zoveel mogelijk sponsorgelden binnen te halen.

Wij suppen voor Myanmar!

Jouw bijdrage komt goed terecht!

Iedere euro die jij doneert gaat naar de vluchtelingen in Myanmar. Geen enkele eurocent blijft aan de strijkstok hangen. Dat is het voordeel van een klein, persoonlijk goed doel dat wordt gerund vanuit passie.

Marieke werkt al 12 jaar samen met lokale partners in het grensgebied en met contactpersoon Robert; een Amerikaan woonachtig in Thailand. Vooraf wordt besproken wat er nodig is en hoe het geld besteed wordt. Dit alles wordt teruggekoppeld en gedeeld via de Facebookpagina van No Yellow Beans Day. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de Facebookpagina van No Yellow Beans Day via onderstaande link.

De sponsors

Onderstaande bedrijven/ ondernemers leveren ieder op eigen wijze een bijdrage aan deze actie. Hartelijk dank voor jullie steun!

Actie vanuit geraaktheid

Nog even een persoonlijk woord van mij….

Toen ik 12 jaar geleden No Yellow Beans Day begon, hoopte ik alleen maar dat de situatie voor de mensen daar beter zou worden. Een hele tijd leek dit ook zo. Léék, want begin dit jaar bleek anders en kon ik net als 12 jaar geleden niet bevatten wat er daar gaande was. Sinds de staatgreep, februari dit jaar, liet de situatie in Myanmar mij niet meer los. De beelden en berichten van mijn mensen daar logen er niet om. Via ons nieuws maar weinig aandacht voor dit leed. Ik zou bijna gaan denken dat het er niet was.

Twaalf jaar geleden, toen ik in vluchtelingenkamp Mae La Oon woonde en werkte was het net zo. Toen mensen voorzichtig aan hun verhalen, achtergronden en historie aan mij toevertrouwden, kon ik niet geloven wat ik hoorde. Ik denk dat ik het niet wílde geloven. Het was te verschrikkelijk voor woorden. Tot ik de verminkingen van de martelingen met eigen ogen zag. Onzichtbaar, verborgen onder een shirt. Het leek er niet te zijn, maar het was en is er wel…. Vanuit dit besef groeide er iets bij mij. Deze mensen, deze bevolkingsgroep, hun historie waar maar weinig mensen van op de hoogte zijn. Je zag, ziet hoorde en hoort er weinig van, maar het is er wel…

Sinds februari kon ik de situatie die nu gaande is in Myanmar moeilijk loslaten. Ik werd er letterlijk beroerd door en verdrietig van. Ik voelde me machteloos. Wilde zoveel, maar kon zo weinig.

En toen gebeurde het weer. Iets wat me sinds 2009 meerdere keren is overkomen. Ik werd dusdanig geraakt door wat ik zag, hoorde en voelde, dan ik niets anders kan en wilde dat dit om te zetten in ACTIE! En wat dat is…. Bijzonder! Het gaat, ontstaat en is niet te stoppen. Wat begint bij een klein idee wat opborrelt, wordt groter en groter. Dit groeiproces ontstaat in gesprekken met de mensen om mij heen of nieuwe ideeën en plannen die opborrelen bij mijzelf of mijn omgeving. En als je merkt dat het aanslaat en anderen erin meegaan, ontstaat er nog meer ACTIE.

“Actie is reactie”

En daar geloof ik in. Met elkaar kunnen we verschil maken. De wereld veranderen lukt helaas niet, maar verschil maken voor een aantal mensen kan wel. Ik ben dankbaar dat ik in de positie verkeer dat ik op deze manier iets kan betekenen. Sommige mensen zijn sceptische en noemen het een druppel op een gloeiende plaat. Ik niet, ook die druppel maakt verschil. Stel dat het de omgekeerde wereld was, dan zou je maar wat blij zijn met zo’n druppeltje!

Ik ben heel blij met mijn lieve buurtjes die zich met mij zo inzetten voor de mensen daar, maar ook voor alle mensen die de suppers hebben gesponsord. Net als de bedrijven die ondanks dat het financieel geen toptijd is, deze actie steunen.

“Samen kunnen we verschil maken!”

Dank jullie wel! ♥ Lieve groetjes Marieke